img 06 4699 5373
img iktrouwjou@trouwbureauamsterdam.nl
img Amsterdam
  • Follow us:
  • LinkedIn

  • Pinterest

Een heel bijzonder jawoord
23rd jan

2015

Een heel bijzonder jawoord

Toen ik smorgens mijn ogen open deed was het zonnetje al wakker. Dat beloofde een mooie dag te worden! Maar dan was het wel zaak deze zon van Amsterdam mee naar Goes te nemen. En dat lukte. Ook in Goes deed hij volop zijn best.

En het was niet alleen een mooie dag, ook een hele bijzondere. 6 juni 2014, de trouwdag van mijn broer. En niet zomaar broer, nee mijn vier-handen-op-één-buik-broer. Die ik vroeger meenam als ik weg liep, die ik achterna ging toen hij in een mestput viel, bij wie ik zowat elke voetbalwedstrijd langs de lijn stond en ik houd niet eens van voetbal, met wie ik ging stappen of die ik midden in de nacht ophaalde omdat het zo lang duurde voor er een taxi was als hij de kroeg uit kwam. Zo’n broer. Vandaag trouwde hij eindelijk met mijn schoonzusje Monica die we natuurlijk ook zonder huwelijk allang tot schoonzus gebombardeerd hadden.

We moesten eerst even naar het Stadskantoor om de aktes op te halen en reden toen door naar het bruidspaar. De bruid zat nog bij de kapper en de gom was lekker relaxt thuis de was aan het ophangen. Geheel ontspannen en nuchter, heerlijk. We kregen koffie van de oudste en ik sprong nog even in op de trampoline met de jongste. Fredje deed een rondje in de Tuktuk die ze als trouwvervoer hadden. Natuurlijk niet alleen, want beide zonen sprongen direct achterin om een rondje mee te rijden. Ik nam nog de laatste dingen door met mijn broer, ik was tenslotte ook ceremoniemeester. Niet alleen gelukkig, ik kon die dag ook echt wel genieten.

Image

Toen Monica met haar vriendin thuis kwam van de kapper en schoonheidspecialiste waren ook net de broodjes gearriveerd en konden we gezellig een hapje eten. Een goed gevulde maag is op zo’n dag toch best belangrijk. Lekker met zijn allen keuvelen aan tafel, hoe relaxt wil je je trouwdag beginnen. Helemaal goed dit.

Niet veel later kwam de fotograaf ook binnen en hij nam het bruidspaar gelijk onder zijn hoede. Fijne vent was het, Sander Vlieland, ook zo eentje van ouwe jongens krentebrood. Paste perfect bij het bruidspaar.

Iedereen was de deur uit, dus ik kon mezelf mooi even uitleven. Tijd om mijn speech voor te bereiden volgens het draaiboek, maar ik gebruikte de tijd om het huis een beetje te versieren. Ze wilden geen gekkigheid, maar een romantisch tintje kon geen kwaad dacht ik.

Image Image

Ik haalde mijn moeder op en we gingen naar Uitspanning de Goederenloods. Ik legde de aktes klaar en heette de gasten welkom die binnen druppelden. Mijn zus en zwager waren speciaal vanuit Fuerte overgevlogen, super!
Voorbereiden had ik natuurlijk allang onderweg gedaan. We hadden tenslotte twee uur in de auto gezeten.

Het bruidspaar kwam keurig op tijd aan in de Tuktuk. Geweldig leuk! We konden beginnen. Ik had natuurlijk genoeg persoonlijke dingen kunnen inbrengen, maar ik had er bewust voor gekozen de ceremonie zo te doen zoals ik dat bij andere bruidsparen ook doe. Vooral ook omdat ik van de een veel meer wist dan van de ander en ik liever hun eigen verhaal wilde vertellen. Dat heb ik dus gedaan, maar niet nadat ik uiteraard vertelde hoe bijzonder het voor mij was om dit te mogen doen, want dat was het beslist!

De ceremonie ging al net zo ontspannen als dat we de dag begonnen waren. Twee keer een volmondig ja en na mijn bevestiging een luide YESSSSS van mijn broer. Ze waren getrouwd! Beide moeders waren getuigen, beide vaders keken vanaf een wolkje mee, waarschijnlijk stootten ze elkaar aan en zeiden tegen elkaar “kijk nou, dat gaat goed daar!” Voor de twee jongens had ik een speciale akte gemaakt zodat ze ook mee konden tekenen.

Image Image Image

Er volgde een geweldige dag. De zon bleef ons toelachen. We brachten de akte terug naar het Stadskantoor, zodat alles weer veilig opgeborgen en geregistreerd kon worden. We hadden een barbecue en een knalfeest waarmee we de liefde vierden. Het bruidspaar verraste iedereen toen ze met het gezin op de dansvloer een ingestudeerde dans uitvoerden. Geweldig leuk!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UPZdyDx_Hbs&w=400&h=225]

Toen het donker werd hebben we voor beide vaders vuurpijlen afgestoken en we zwaaiden het paar uit met sterrenregen. Het was echt een topdag geweest. En voor mij als trouwvrouw een trouwervaring uit duizenden! Dit was een heel bijzonder jawoord!

Image Image

Share This :